اتحادیه اروپا در پی توافق امنیتی، اقتصادی با ایران است-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

اتحادیه اروپا در پی توافق امنیتی، اقتصادی با ایران است

برخی رسانه‌ها مدعی شدند که اتحادیه اروپا در طرحی پیشنهادی در پی توافق اقتصادی و امنیتی با همسایگان افغانستان از جمله ایران و پاکستان است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۱ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 11
کد خبر: ۱۰۱۷۶۷

به گزارش راهبرد معاصر رسانه‌ها شنبه شب به وقت تهران مدعی شدند که اتحادیه اروپا به دنبال توافقنامه با همسایگان افغانستان از جمله ایران و برخی کشورهای دیگر است تا در صورت تبدیل شدن طالبان به یک نیروی ناپایدار، حمایت خود را افزایش دهد.

به گزارش وبگاه «العربی» به نقل از شبکه خبری «بلومبرگ » آلمان و فرانسه پیشنهادی مبنی بر توافق اتحادیه اروپا با ایران، پاکستان، ترکمنستان ، تاجیکستان و ازبکستان بدین منظور ارائه کردند.

در بخشی از سند ادعایی بلومبرگ آمده است: «باید توجه ویژه ای به مشارکت احتمالی روسیه، چین و کشورهای حوزه خلیج فارس شود.»

پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در ماه گذشته، نگرانی‌هایی از سوی قدرت‌های جهانی ایجاد شد که ممکن است این خلأ قدرت را چین یا روسیه پر کنند.

در طرح پیشنهادی فرانسه و آلمان نام کشورهایی چون نروژ، ترکیه ، ایالات متحده و انگلیس به عنوان شرکای مالی مشاهده می‌شود. این پیشنهادها با وزارتخانه‌های خارجه اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شد و چهار موضوع مورد بررسی قرار گرفته که عبارتند از امنیت و ثبات، شامل اقدامات ضد تروریسم، مهاجرت و جلوگیری از قاچاق انسان، حمایت بشردوستانه از افغانستان و همکاری و توسعه اقتصادی.

این در حالی است که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار ارسال پول به افغانستان شده تا از بحران اقتصادی که منجر به وضعیت فاجعه بار برای مردم افغانستان می‌شود جلوگیری شود.

اظهارات وی پس از آن صورت گرفت که «دبورا لیون»، فرستاده ویژه گوترش در امور افغانستان روز پنجشنبه به شورای امنیت هشدار داد که مسدود کردن میلیاردها دلار از دارایی‌های بین‌المللی افغانستان برای دور نگه داشتن آنها از دست طالبان ، باعث رکود شدید اقتصادی در این کشور خواهد شد.

«ماروس سِفکوویچ» نایب رئیس کمیسیون اروپا نیز چهارشنبه گذشته گفت اتحادیه اروپا آماده است تا به کمک‌های اضطراری به افغانستان ادامه دهد.سفکوویچ در نشست خبری گفت: «اتحادیه اروپا آماده است تا همچنان به ارائه کمک‌های بشردوستانه ادامه دهد. ما بسیار با دقت به نحوه رفتار دولت جدید [افغانستان]، قبل از تعامل با آن نگاه می‌کنیم.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر